O'ZBEKISTONDA TADBIRKORLIKNI SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O'zbekistonda tadbirkorlik faoliyatining tarixiy ildizlari, mustaqillik yillaridan keyingi bosqichlari va hozirgi zamonaviy rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Tadbirkorlikni rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati, qonunchilik bazasining shakllanishi, xususiy sektorni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari va kichik biznesning iqtisodiy o‘sishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham ko‘rib chiqilgan.