LAZERLI PAYVANDLASHNI TAHLILI VA TASNIFI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Lazerli payvandlash materialni kichik maydonda qisman isitish uchun yuqori energiyali lazer impulslaridan foydalanadi.Lazer nurlanishining energiyasi issiqlik orqali materialga uzatiladi, bu uning erishi va ma'lum bir hovuz hosil bo'lishiga olib keladi.Bu yangi payvandlash usuli bo'lib, asosan yupqa devor materialining nozik qismlarini payvandlash uchun ishlatiladi, nuqtali payvandlash payvand chokining bir-birining ustiga yopishtiruvchi payvandlashni yakunlashi mumkin, payvandlash kengligi kichik, issiqlik ta'sir qiladigan zonaning kichik deformatsiyasi, payvandlash tezligi, payvandlash sifati yuqori, aniqlik aniq nazorat qilinishi mumkin, joylashishni aniqlash aniqligi yuqori va avtomatlashtirish oson.