2-AMINO 4-XLORBENZOY KISLOTASINING FOYDALANISH SOHALARI HAMDA ERUVCHANLIGI HAQIDA UMUMIY MA’LUMOT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
2-amino 4-xlorbenzoy kislotasi H2NC6H3(Cl)CO2H formulali organik birikmadir. Benzoy kislota halqasidagi Hatomlari o’rniga xlor hamda amino guruhning joylashuvidan hosil bo’lib, kuchli kislotalik xossalarini namoyon qiladi. 2-amino 4xlorbenzoy kislotasi 4-xlorantranil kislotasi deb ham ataladi. 4-xlorantranil kislotasi 2xloro 4-nitrobenzoy kislotasidan sintez qilinadi.