RAQAMLI TRANSFORMATSIYA: ZAMONAVIY IQTISODIYOTNING ASOSIY HARAKATLANTIRUVCHI KUCHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada raqamli transformatsiya tushunchasi, uning mazmunmohiyati va iqtisodiy-ijtimoiy sohalarda tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar yordamida tashkilotlar faoliyatining zamonaviylashtirilishi, samaradorlik va raqobatbardoshlik darajasining oshirilishi masalalari yoritilgan. Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonida duch kelinadigan muammolar va O‘zbekistonda olib borilayotgan islohotlar ham tahlil qilinadi. Maqola yakunida raqamli transformatsiyani muvaffaqiyatli amalga oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.