IQTIDORLI YOSHLAR - XALQ IFTIXORI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada iqtidorli yoshlarning jamiyat rivojidagi o‘rni, ularni aniqlash, qo‘llab-quvvatlash va har tomonlama rivojlantirish borasida olib borilayotgan ishlar tahlil qilinadi. Iqtidorli yoshlar – har bir millatning bebaho boyligi, kelajak taraqqiyotining tayanchi sifatida baholanadi. Shu nuqtai nazardan, ularga e’tibor davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri sifatida ko‘rilmoqda. Maqolada iqtidorli yoshlarning yutuqlari, ularning xalqaro miqyosdagi muvaffaqiyatlari, shuningdek, ularni rag‘batlantirishning samarali mexanizmlari haqida ham fikr yuritiladi. Tahlillar orqali yoshlarning faolligi, tashabbuskorligi va vatanparvarlik tuyg‘ularining yuksalishiga xizmat qiluvchi omillar yoritiladi.