To’r parda ( retina ) kasalliklari (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sizning to'r pardangiz yorug'likka sezgir va ko'zning orqa qismida joylashgan. Zarar,  shikastlanish ,  genetik yoki boshqa sabablarga ega bo'lgan kasalliklar tufayli yuzaga kelishi mumkin. Davolash sizning ahvolingizga bog'liq. Sizga dori-darmon, jarrohlik yoki implant kerak bo'lishi mumkin.