Animiyaga qarshi dori vositalardan foydalanish tartibi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola animiyada qo’llaniladigan dori vositalari ularni olish usullari , tibbiyotda qo’llanilish sohalariga mo’ljallangan. Anemiya - bu tanangizda kislorodni tashish uchun sog'lom qizil qon hujayralarining past darajasi. Alomatlar orasida charchoq, zaiflik va nafas qisilishi hissi mavjud. Ular engil yoki og'ir bo'lishi mumkin. Anemiya hayot uchun xavfli bo'lishi mumkin. Bunga ko'p narsa sabab bo'lishi mumkin va kasallikning turli xil turlari mavjud. Davolash nima uchun anemiya borligiga qarab farq qiladi.