ICHKI ISHLAR ORGANLARIDA TEZKOR QIDIRUV BOʼLINMALARI TOMONIDAN XONADONLARDA SODIR ETILADIGAN OʼGʼRILIK JINOYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ichki ishlar organlarining tezkor qidiruv bo‘linmalari tomonidan fuqarolarning xonadonlarida sodir etiladigan o‘g‘rilik jinoyatlarini aniqlash va ularning oldini olish borasida olib borilayotgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Xonadon o‘g‘riliklarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularni sodir etish uslublari, jinoyatchilarning harakatlari va ularning izini yashirishga bo‘lgan urinishlari yoritib beriladi. Shuningdek, tezkor-qidiruv tadbirlarining samaradorligini oshirish, jinoyatlarni fosh etish va jinoyatchilarni qo‘lga olishdagi zamonaviy texnologiyalar va tajribalarning ahamiyati ochib berilgan. Maqolada ushbu sohadagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ham bayon etilgan.