KONVEYER TRANSPORTIDA INTELLEKTUAL GIRLYANDALI ROLIKLI TAYANCHLARNI QO‘LLASH IMKONIYATINI MODELLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada konveyer transport tizimlarida intellektual girlyandali rolikli tayanchlarni qo‘llash imkoniyatlarini modellashtirish orqali baholash masalalari ko‘rib chiqilgan. An'anaviy tayanchlarga nisbatan intellektual girlyandali rolikli tayanchlarni tizimlari yuklanish, vibratsiya va ish sharoitlarini real vaqt rejimida kuzatish imkonini beruvchi datchiklar bilan jihozlangan. Maqolada bu tizimlarning konstruktiv afzalliklari, ekspluatatsiya ishonchliligi va texnologik moslashuvchanligini matematik modellashtirish usullari orqali baholash amalga oshirilgan. Modellashtirish natijalari shuni ko‘rsatadiki, intellektual girlyandali rolikli tayanchlar tizimlarini konveyer transportiga integratsiya qilish ularning xizmat muddatini uzaytirish, texnik nosozliklarni erta aniqlash va umumiy energiya samaradorligini oshirish imkonini beradi.