KALSIY YETISHMOVCHILIGINING SUYAKLARGA TA’SIRI . (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Uzoq muddatli kaltsiy etishmovchiligi tish o'zgarishlariga, kataraktaga, miyadagi o'zgarishlarga va suyaklarning mo'rtlashishiga olib keladigan osteoporozga olib kelishi mumkin. Biroq, kaltsiy etishmovchiligi erta alomatlarga olib kelishi mumkin emas. Odatda engil, ammo davolanmasa, hayot uchun xavfli bo'lishi mumkin.Ushbu maqolada biz kaltsiy etishmovchiligi kasalligining oldini olish yoki davolashni tasvirlaymiz. Shuningdek, biz uning alomatlarini va kim xavf ostida ekanligini tasvirlaymiz.