KEKSALAR ORASIDA SURUNKALI KASALLIKLARNI BOSHQARISHDA TELEMEDITSINANING ROLI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tadqiqot yoshi katta, surunkali kasalliklarga chalingan bemorlar uchun uy sharoitida zamonaviy telemonitoring (masofaviy tibbiy kuzatuv) tizimining samaradorligini baholashga bag‘ishlangan. Tadqiqotda Intel Health Guide nomli FDA tomonidan tasdiqlangan qurilma yordamida yuritilgan uyda videokuzatuv, biometrik o‘lchovlar (qon bosimi, kislorod to‘yinganlik darajasi, glyukoza darajasi, tana vazni) va bemorlarning kundalik sog‘lig‘i haqidagi ma’lumotlarning yig‘ilishi hamda tibbiy jamoaga yetkazilishi nazarda tutilgan.