KARSINOID SINDROMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Karsinoid sindromi neyroendokrin o'smalarning (NETs) asoratlari bo'lishi mumkin. NETlar neyroendokrin hujayralarida boshlanadigan noyob o'smalardir. Karsinoid sindromi ko'pincha o'pkada yoki ovqat hazm qilish tizimida NET bo'lgan odamlarga ta'sir qiladi. Karsinoid sindrom belgilari diareya, qizarish va xirillashni o'z ichiga oladi.