МАМАЛАКАТИМИЗ ИҚТИСОДИЁТИГА МОЛИЯВИЙ РЕСУРСЛАРНИ ЖАЛБ ҚИЛИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада сўнги йилларда мамлакатимиз иқтисодиётига халқаро молиявий институтлар томонидан молиявий ресурсларни жалб қилишда амалга оширилаёткан ислоҳотларнинг ўзига хос жиҳатлари тадқиқ қилинган. Мавжуд камчиликларни бартараф этиш ҳамда молиявий оқимни ошириш, капитал бозорига кириб боришнинг ўзига хос ҳусусиятлари тўғрисидаги илмийамалий таклифларга тўхталиб ўтилган.