MAS’ULIYATI CHEKLANGAN JAMIYATLARDA AUDITORLIK TEKSHIRUVINING MAQSADI VA TURLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada mas’uliyati cheklangan jamiyatlarda (MChJ) auditorlik tekshiruvining maqsadlari va turlari tahlil qilinadi. Auditorlik tekshiruvining asosiy maqsadi sifatida moliyaviy hisobotlarning ishonchliligi va shaffofligini ta’minlash, xalqaro buxgalteriya standartlariga (IFRS) muvofiqligini tekshirish ko‘rsatiladi. Tekshiruv turlari, jumladan, majburiy va tashabbuskor auditorlik, ichki va tashqi audit tahlil qilinadi. O‘zbekiston qonunchiligidagi MChJlarda auditorlik faoliyatining xususiyatlari, shu jumladan, normativ talablar va amaliy qo‘llanilishi muhokama qilinadi.