TIJORAT BANKLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TASHKIL QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada tijorat banklarida buxgalteriya hisobini tashkil qilishning asosiy tamoyillari va xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Moliyaviy operatsiyalarni hisobga olish, xalqaro moliyaviy hisobot standartlariga (IFRS) rioya qilish va O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiqlik masalalari tahlil qilinadi. Banklarning moliyaviy hisobotlarini tayyorlash, ichki nazorat tizimlari va buxgalteriya jarayonlarini avtomatlashtirishning zamonaviy usullari muhokama qilinadi.