UZOQ MUDDATLI MAJBURIYATLARNING IQTISODIY MOHIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada uzoq muddatli majburiyatlarning iqtisodiy mohiyati, ularning turlari va moliyaviy hisobotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Uzoq muddatli majburiyatlarning korxona faoliyatiga ta’siri, ularni boshqarish usullari hamda xalqaro buxgalteriya standartlari (IFRS) asosida hisobga olinishi ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston iqtisodiyotidagi uzoq muddatli majburiyatlarning xususiyatlari, masalan, bank kreditlari, obligatsiyalar va lizing majburiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu majburiyatlarning moliyaviy barqarorlik va investitsiya qarorlariga ta’siri muhokama qilinadi.