EKSTRUDER QURILMALARIDA CHASTOTA O‘ZGARTIRGICHLARINI O‘RNATISHNING TEXNIK VA AMALIY JIHATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada ekstruder qurilmalarida chastota o‘zgartirgichlarini (VFD) o‘rnatishning texnik va amaliy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Chastota o‘zgartirgichlarining ishlash prinsipi, ularning energiya samaradorligini oshirish va ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirishdagi roli tahlil qilinadi. O‘rnatishning asosiy usullari, jumladan, elektr tizimiga ulash, dasturiy ta’minotni sozlash va xavfsizlik choralari muhokama qilinadi. O‘zbekiston sanoatida ekstruder qurilmalarida VFD qo‘llanilishining o‘ziga xos xususiyatlari va afzalliklari, shuningdek, ushbu texnologiyani joriy etishda duch kelinadigan muammolar va ularni yechish yo‘llari ko‘rsatiladi.