PUL-KREDIT SIYOSATINING AHOLI DAROMADLARINI OSHIRISHDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada pul-kredit siyosatining aholi daromadlariga ta’sir etish mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqotda narxlar barqarorligini ta’minlash orqali real daromadlarni himoya qilish, iqtisodiy faollikni rag‘batlantirish va moliyaviy barqarorlikni saqlash kabi jihatlar ko‘rib chiqilgan. O‘zbekiston misolida aniq statistik tahlil va qiyosiy yondashuv asosida siyosat samaradorligi baholanib, aholi daromad-larini barqaror oshirishga qaratilgan amaliy takliflar ilgari surilgan.