MOLIYAVIY NATIJALARNI HISOBLASHNING ASOSIY PRINSIPLARI VA US (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada moliyaviy natijalarni hisoblashning asosiy prinsiplari va usullari tahlil qilinadi. Buxgalteriya hisobining fundamental tamoyillari, daromadlar va xarajatlarni aniqlash metodlari hamda moliyaviy ko‘rsatkichlarni hisoblashda qo‘llaniladigan xalqaro standartlar (IFRS, GAAP) ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonning milliy buxgalteriya amaliyoti va undagi moliyaviy hisob usullarining xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, moliyaviy natijalarni aniq va samarali hisoblash uchun zamonaviy texnologiyalar va dasturiy ta’minotlardan foydalanish masalalari muhokama qilinadi.