MOLIYAVIY NATIJALARNI TAHLIL QILISHDA XALQARO BUXGALTERIYA STANDARTLARINING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada moliyaviy natijalarni tahlil qilishda xalqaro buxgalteriya standartlarining (IFRS) o‘rni va ahamiyati yoritiladi. IFRS asosida moliyaviy hisobotlarni tayyorlashning asosiy prinsiplari, ularning shaffoflik va ishonchlilikni ta’minlashdagi roli ko‘rib chiqiladi. GAAP bilan taqqoslash orqali xalqaro standartlarning afzalliklari va cheklovlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston kontekstida ushbu standartlarni joriy etishning amaliy jihatlari, shu jumladan, korxonalarning moliyaviy ko‘rsatkichlarini tahlil qilishda qo‘llaniladigan usullar va ularning iqtisodiy qarorlar qabul qilishga ta’siri muhokama qilinadi.