1 KREDITLASH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI IBROXIMOV ASADBEK ANDIJON DAVLAT TEXNIKA INSTITUTI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‗zbekistonda kreditlash tizimi samaradorligini oshirish yo‗llari kompleks tahlil qilinadi. Kreditlash mexanizmlarining hozirgi holati, ularning iqtisodiyotdagi o‗rni, mavjud muammolar va ularni hal etish usullari yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalardan foydalanish, kredit reyting tizimlarini joriy etish, kredit risklarini kamaytirish bo‗yicha takliflar keltirilgan. Aholi va tadbirkorlarning kredit mablag‗lariga kengroq kirishini ta‘minlash, moliyaviy savodxonlikni oshirish, shaffoflik va ochiqlikni ta‘minlash kreditlash samaradorligini oshirishning muhim omillari sifatida ko‗rib chiqilgan. Maqola davomida amaliy tavsiyalar, zamonaviy moliyaviy yondashuvlar hamda xalqaro tajriba asosida ishlab chiqilgan takliflar asosida ilmiy xulosalar berilgan. Kalit so‘zlar: kreditlash tizimi, samaradorlik,