ZAMONAVIY TA’LIMDA ADABIYOT FANINING O‘RNI VA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim jaryonida adabiyot fanining o‘rni, ahamiyati va ijtimoiy-ma’naviy tarbiyada tutgan strategik roli tahlil etilgan. Muallif tomonidan adabiyot fanining nafaqat estetik va madaniy, balki shaxsiy kamolot, nutq madaniyati, mustaqil fikrlash va ma’naviy immunitetni shakllantirishdagi ahamiyati chuqur yoritilgan. Xususan, professional va kasbiy yo‘nalishdagi ta’lim muassasalarida adabiyotning o‘quvchilar shaxsiga ta’siri, innovatsion metodlar bilan uyg‘unlashtirilgan zamonaviy darslar samaradorligi haqidagi fikr-mulohazalar ilgari surilgan. Maqolada shuningdek, adabiyot fanining yoshlar ongida milliy qadriyatlar, vatanparvarlik va insoniylik tushunchalarini shakllantirishdagi tarbiyaviy funksiyasi, badiiy asarlarning did, tafakkur va ruhiy olamni boyitishdagi roli tahliliy yondashuv asosida asoslab berilgan. Yakuniy qismda kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish, adabiyot darslarini shaxsiy rivojlanish maydoniga aylantirish borasidagi amaliy taklif va tavsiyalar berilgan