XXI-ASRDA INGLIZ TILINING O‘RNI: GLOBAL MULOQOT, TA’LIM VA TEXNOLOGIYA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilining 21-asrdagi tobora ortib borayotgan ahamiyati o‘rganiladi. Ingliz tili bugungi kunda global tilga aylangan bo‘lib, xalqaro aloqa, ta’lim, raqamli texnologiyalar va madaniy almashuvlarda muhim o‘rin tutadi. Maqolada ingliz tilining nega global aloqa vositasiga aylangani, uning fan, biznes va diplomatiyadagi o‘rni, shuningdek, bu tilni o‘rganishdagi imkoniyatlar va qiyinchiliklar tahlil qilinadi. Zamonaviy ingliz tilini o‘rganish usullari, xususan onlayn platformalar va sun’iy intellekt vositalari ham ko‘rib chiqiladi.