SHAKLLI ELEMENTLARNING FIZIOLOGIK AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
haklli elementlarning fiziologik ahamiyati haqida yanada kengroq va batafsilroq fikr yuritish mumkin. Organizmning har bir shaklli elementi o‘zining maxsus tuzilishi va shakli bilan hayotiy jarayonlarni samarali bajarishga xizmat qiladi. Bu elementlarning shakli ularning funktsiyasini bajarishdagi samaradorlikni belgilaydi, chunki shakl va tuzilish bir-birini to‘ldiradi va o‘zaro bog‘liqdir.