PYTHON DASTURLASH TILINING AHAMIYATI VA UNDAN HOZIRGI KUNDA XALQARO MIQYOSDA FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Python — bu o‘zining soddaligi, o‘qilishi oson sintaksisi va kuchli imkoniyatlari bilan mashhur bo‘lgan yuqori darajadagi dasturlash tilidir. 1980yillarda Guido van Rossum tomonidan yaratilgan bu til bugungi kunda eng mashhur va keng qo‘llaniladigan dasturlash tillaridan biriga aylangan. Python nafaqat o‘rganuvchilar uchun qulay bo‘lgani bilan, balki murakkab ilmiy hisob-kitoblar, sun'iy intellekt, veb dasturlash, avtomatlashtirish va boshqa ko‘plab sohalarda ham samarali qo‘llaniladi.