TIJORAT BANKLARIDA XODIMLAR SAMARADORLIGINI OSHIRISH VA BAHOLASH MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklari faoliyatida xodimlar samaradorligini oshirish va ularni baholash tizimining ahamiyati tahlil qilinadi. Inson resurslaridan samarali foydalanish zamonaviy bank tizimining raqobatbardoshligini ta’minlaydigan muhim omillardan biridir. Maqolada xodimlarning mehnat unumdorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar, jumladan motivatsiya, malaka darajasi, tashkiliy madaniyat va rahbarlik uslublari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, KPI, 360daraja baholash va Balanced Scorecard kabi zamonaviy baholash usullari tahlil qilinadi. Muallif O‘zbekiston tijorat banklarida mavjud holatni o‘rganib, amaliy tavsiyalarni ilgari suradi. Xodimlar faoliyatini samarali baholash orqali ularning kasbiy o‘sishini rag‘batlantirish va bankning umumiy natijalariga ijobiy ta’sir ko‘rsatish mumkinligi asoslab beriladi.