"RUS TILI – ILM-FAN VA TEXNOLOGIYALAR TILI SIFATIDA" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada rus tilining zamonaviy ilm-fan va texnologiyalar sohasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tarixan ilmiy meros, texnikaviy hujjatlar va xalqaro kosmik loyihalar rus tilida yuritilgan bo‘lib, u bugungi kunda ham ilmiy-tadqiqotlar va texnik sohalarda muhim aloqa vositasi bo‘lib qolmoqda. Rus tilida chop etilayotgan ilmiy jurnallar, texnologik hujjatlar, oliy ta’lim resurslari MDH va boshqa mamlakatlar mutaxassislari uchun zarur bilim manbai hisoblanadi. Shuningdek, maqolada IT sohasi, dasturlash, kosmik tadqiqotlar va O‘zbekiston misolida rus tilining ahamiyati yoritilgan.