ZAMONAVIY DUNYODA RUS TILINING O‘RNI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada rus tilining zamonaviy jamiyatdagi o‘rni, uning tarixiy shakllanishi, ilm-fan va ta’limdagi roli, MDH mamlakatlaridagi maqomi hamda internet va madaniyat sohasidagi ahamiyati tahlil etilgan. Rus tili global muloqot vositasi sifatida nafaqat tarixiy, balki hozirgi davrda ham dolzarbligini saqlab qolgan. Maqolada, shuningdek, rus tilining duch kelayotgan muammolari va uning kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan. Ushbu tadqiqot rus tilini o‘rganayotganlar va uni ijtimoiy-madaniy fenomen sifatida baholovchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.