IKKINCHI JAHON URUSHI YO‘LLARIDA QAHRAMONLIK KO‘RSATGAN O‘ZBEK O‘G‘LONLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada  Ikkinchi jahon urushi davrida g‘animga qarshi mardonavor jang qilgan, jasorat va matonat namunalarini ko‘rsatgan o‘zbek o‘g‘lonlarining hayoti, harbiy xizmat yo‘li va qahramonligi yoritilgan. Jumladan, G‘afur G‘ulom, Sobir Rahimov, Turg‘unboy Abdullayev, Zebo G‘anieva kabi Vatan himoyachilarining fidokorona xizmatlari, xalqimiz xotirasida o‘chmas iz qoldirgan jasoratlari haqida ma’lumotlar berilgan. Ishda tarixiy manbalar, hujjatlar va zamonaviy tahlillarga asoslanilgan holda, o‘zbek xalqining urush yillaridagi mardlik va sadoqat ruhidagi qatnashuvi aks ettirilgan.