DORI VOSITALARI TARKIBIDAGI RUX(II) VA KALSIY(II) IONLARINI ANIQLASH USULLARINI ISHLAB CHIQISH VA VALIDATSIYA QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada farmatsevtik preparatlar tarkibidagi rux(II) va kalsiy(II) ionlarini aniqlash usullarini ishlab chiqish, ularning tahlil parametrlarini aniqlash hamda validatsiyalash natijalari yoritilgan. Kompleksometrik titrlash va atomabsorbsiya spektroskopiyasi (AAS) kabi usullar qo‘llanilgan. Har ikkala metodning aniqligi, qaytaruvchanligi, sezuvchanligi tahlil qilinib, ularning laboratoriya va sanoat sharoitida qo‘llash imkoniyati baholandi.