МЕТРОВАГОНЛАРДА ҚУЁШ ПАНЕЛЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ ВА ХАВФСИЗЛИКНИ ТАЪМИНЛАШ ИМКОНИЯТЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мазкур мақолада метрополитен ва электропоездлар тизимида электр энергиясига бўлган муқобил ёндашув — қуёш панеллари ва шамол генераторларидан фойдаланиш орқали электр таъминотининг барқарорлигини ошириш ҳақида сўз боради. Лойиҳанинг асосий ғояси – электр узилишлари юзага келганда йўловчилар хавфсизлигини таъминлаш ва транспорт тизимини барқарор ишлатишдир.