ЎЗБЕКИСТОНДАГИ ЭЛЕКТР ХАВФСИЗЛИГИ ВА ЕРГА УЛАШ ТИЗИМЛАРИНИ ЯХШИЛАШ ЧОРА ТАДБИРЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистондаги электр хавфсизлиги ва ерга улаш тизимларига оид муаммолар муҳокама қилинади. Унда асосий муаммолар: ерга улашнинг нотўғри ўрнатилиши, эскирган ускуналар ва малакасиз ходимлар билан боғлиқ масалалар кўтарилган. Шунингдек, замонавий ерга улаш тизимларини жорий қилиш, меъёрий ҳужжатларни такомиллаштириш ва мутахассисларни тайёрлаш бўйича таклифлар берилган. Қаршиликни ҳисоблаш учун формула ва электр хавфсизлигини таъминлашда замонавий ёндашувлар муҳокама қилинган. Мақолада муаммолар ва уларни бартараф этиш бўйича чоралар жадвали ва илмий графиклар мавжуд.