O'ZBEK TILINING LINGVISTIK MOHIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilining lingvistik mohiyati har tomonlama tahlil qilinadi. Unda o‘zbek tilining fonetik, morfologik, sintaktik va semantik xususiyatlari, til tizimi va strukturasi, boshqa turkiy tillar bilan o‘zaro aloqasi, hamda zamonaviy lingvistik tadqiqotlarda egallagan o‘rni yoritiladi. Maqola, shuningdek, o‘zbek tilining milliy o‘zligimizni shakllantirishdagi o‘rni va uning funksional rivojlanish imkoniyatlariga ham e’tibor qaratadi.