BACHADON ARTERIYASI EMBOLIZATSIYASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bachadon arteriyasi embolizatsiyasi (BAE) vaginal qon ketishini to'xtatish uchun ishlatiladigan protsedura. Qon ketishiga bachadon miomasi, travma, saraton o'smalari, tug'ish va boshqa holatlar sabab bo'lishi mumkin. BAE minimal invaziv hisoblanadi va bachadonga qon ta'minotini blokirovka qilish orqali ishlaydi.