BOLALARDA SHIZOFRENIYA SIMPTONLARI, DAVOLASH CHORALARI . (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bolalik shizofreniyasi - bu bolangiz 13 yoshga to'lmasdanoq boshlanadigan og'ir psixiatrik kasallik. Alomatlar orasida aldanishlar, gallyutsinatsiyalar, tartibsiz nutq va harakatlar, motivatsiya va ularning his-tuyg'ularini his qilish va ifoda etish qobiliyatining pasayishi kiradi. Erta va muntazam davolanish eng yaxshi ko'rinishni taklif qiladi.