XIRURGIK KASALLIKLARIDA QANDLI DIABET PROFILAKTIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Xirurgik kasalliklar– bu metabolik jarayonlarning noto'g'ri ishlashi bo'lib, u insulin darajasining pasayishi va qonda shakar miqdorining oshishi tufayli yuzaga keladi. Kasallik surunkali bo'lib, ko'pincha kuchayib borish xavfi mavjud. Xirurgik kasalliklartufayli kelib chiqqan holatlar o'limga olib kelishi mumkin.