THE IMPORTANCE OF USING EDUCATIONAL TECHNOLOGIES IN LEARNING ENGLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilini o‘qitishda talimiy texnologiyalardan samarali foydalanishni o‘rganadi. Unda zamonaviy raqamli vositalar va interaktiv usullar nafaqat o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirishi, balki ularning axloqiy, ijtimoiy va madaniy qadriyatlarini shakllantirishga ham xizmat qilishi ta’kidlanadi. Maqolada loyiha asosida o‘qitish, raqamli hikoya aytish (digital storytelling), o‘yinlashtirish (gamification) va madaniyatlararo muloqot asosiy strategiyalar sifatida ko‘rsatilib, bu orqali til va xarakter tarbiyasi birgalikda rivojlantiriladi. Ingliz tili o‘quv dasturlariga ushbu yondashuvlarni integratsiya qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham beriladi, bu esa global raqobatbardosh va axloqan yetuk shaxslarni tarbiyalashga xizmat qiladi.