O’TKIR RINOSINUSITDA BURUN SHILLIQ QAVATIDAN OLINGAN SURTMANING MIKROSKOPIK TEKSHIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Odatda, burun bo'shlig'ining barcha devorlari chang va mikroblarni olib tashlashga yordam beradigan sekretsiya bilan shilliq qavat bilan qoplangan. Sekretsiya chang va mikroblar bilan birga shilimshiqni tebranishi va harakatga keltirishi mumkin bo'lgan kiprikli epiteliya mavjudligi sababli bu xususiyatga ega.Ayniqsa o’tkir rinosinusit bilan kasallangan bemorlarda burun bo’shlig’idan ajralgan ajralmani mikroskopik tekshirish muhim ahamiyatga ega.