MUZÍKA PÁNIN OQÍTÍWDA NAMA QOSÍQLARÍN ÚYRENIW (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Muzıka páni  sabaqlıǵınıń mazmunı – bul pán baǵdarlamasında tolıq bayan etiledi. Muzıka  pán baǵdarlamasında tańlanǵan ádebiy materiallar tálim-tárbiya islerine muwapıq bolıwı, ondaǵı berilgen ádebiy materiallar bilim alıp atırǵan jaslardıń jas ózgeshelikleri esapqa alınıwı, oqıwshılardı qızıqtıratugın muzıkaǵa baylanıslı ádebiy materiallardıń bolıwı, ideyalıq hám kórkemlik jaqtan saylandı shıǵarmalar baǵdarlamaǵa kiritiliwi kerek.  Muzıka pánin oqıtıw barısında jaslardıń awızeki sóylew hám jazba tilin rawajlandırıw eki túrli másele emes, olar bir-biri menen baylanısıp izbe-iz úyrenilip barıldı. Solay etip, awızeki sóylew tili hám jazba tildiń rawajlanıwına tiykar salınadı [1].