AI YORDAMIDA O‘QITUVCHILARNING TA’LIM BERISH KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH: TAJRIBALAR VA AMALIYOT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining ta’limga kirib kelishi o‘qituvchilarning kasbiy faoliyatiga yangi imkoniyatlar ochmoqda. Mazkur maqolada AI vositalari orqali o‘qituvchilarning ta’lim berish kompetensiyalarini rivojlantirish yo‘llari, amaliy tajribalar va real misollar asosida tahlil qilinadi. O‘rganishlar shuni ko‘rsatmoqdaki, AI yordamida metodikani moslashtirish, o‘quvchilar ehtiyojiga qarab dars strategiyasini tanlash, baholash jarayonini avtomatlashtirish va ta’lim sifatini oshirish mumkin. Shuningdek, maqolada AI vositalaridan foydalanishdagi pedagogik yondashuvlar, muammolar va kelajak istiqbollari ham ko‘rib chiqiladi.