RAUF PARFINING IJODI: HAYOT HAQIQATLARINING SHE’RIY TALQINI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston xalq shoiri Rauf Parfining hayoti va ijodi keng yoritilgan. Unda shoirning milliy uyg‘onish, istiqlol, insoniy qadriyatlar va erkinlik g‘oyalariga bag‘ishlangan she’riy asarlari tahlil qilinadi. Parfining badiiy uslubi, til boyligi, ramziy ifodalari va poetik olami o‘ziga xos tarzda ochib beriladi. Shoirning adabiyotimizdagi o‘rni, istiqlol davri g‘oyaviy-ma’naviy yuksalishiga qo‘shgan hissasi asosli misollar bilan ko‘rsatiladi.