ONA TILI DARSLARIDA MORFOLOGIYANI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ona tili ta'limi, o‘quvchilarning til bilimlarini rivojlantirishda, ularning mantiqiy fikrlashini, ijodiy qobiliyatlarini va kommunikativ ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Morfologiya, tilning eng muhim bo‘limlaridan biri sifatida, so‘zlarning tuzilishi, ularning grammatik xususiyatlari va o‘zaro bog‘lanishini o‘rganadi. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar esa ta'lim jarayonini yanada samarali va qiziqarli qilishga yordam beradi. Ushbu maqolada ona tili darslarida morfologiyani o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyati, usullari va foydali tajribalarini haqida ma'lumotlar berilgan.