NUKLEIN KISLOTALAR DNK VA RNKLARNING VAZIFALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Nuklein kislotalar, ya'ni DNK (deoksiribonuklein kislota) va RNK (ribonuklein kislota), hayotning asosiy molekulalaridan biri hisoblanadi. Ular barcha tirik organizmlarning genetik ma'lumotlarini saqlash, uzatish va ifodalashda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada DNK va RNK ning vazifalari, ularning tuzilishi, o'zaro aloqalari va biologik ahamiyati haqida ma'lumotlar berilgan.