AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY TA’LIMGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada fizika va axborot texnologiyalari tutashgan nuqtada yuzaga kelgan yo‘nalish — koinotni raqamli modellashtirish haqida so‘z boradi. Fizik qonunlar asosida qurilgan matematik modellar IT vositalari yordamida vizual va hisoblash tizimlariga aylantiriladi. Sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar tahlili va ilmiy vizualizatsiya koinotdagi murakkab jarayonlarni chuqurroq tushunish imkonini bermoqda. Maqolada shuningdek, ushbu texnologiyaning O‘zbekistonda qo‘llanish istiqbollari ham tahlil qilinadi.