MATEMATIKA FANINI KASBIY YO‘NALISHGA MOSLASHTIRISHNING METODIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada matematika fanini kasbiy yo‘nalishga moslashtirishning metodik asoslari har tomonlama yoritilgan. Ta’lim jarayonida matematika fanini o‘quvchilarning kasbiy ehtiyojlari bilan uyg‘unlashtirish, fanlararo integratsiya, kontekstual yondashuv, amaliy topshiriqlarga asoslangan o‘qitish usullarining afzalliklari tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, innovatsion metodlar (STEAM, loyihaviy o‘qitish, differensial yondashuv) yordamida darslarni tashkil etishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada politexnikum o‘quvchilari uchun matematikani kasbiy faoliyatga tayyorlash vositasi sifatida foydalanish imkoniyatlari asoslab berilgan va o‘qituvchilar uchun amaliy metodik tavsiyalar berilgan.