ШИФОБАХШ ДОРИВОР ORIGANUM TUTANTUM L. ЎСИМЛИГИ ИНТРОДУКЦИЯ ШАРОИТИДА УРУҒ УНУВЧАНЛИГИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Илмий тадқиқотимизда доривор майда гулли тоғ райхони Origanum tyttanthum L уруғларининг дала шароитида генератив (уруғ) усулда кўпайтириш жараёнларини кузатишни 2021, 2022, va 2023 йилларда Самарқанд вилоятининг эскитдан суғориладиган типик бўз  тупроқ иқлим шароитида амалга оширдик. Майда гулли тоғ райхони уруғлари икки хил вақтда бахор ва куз ойларида, 45х30sm, 60х30sm, 90х30sm экилди ва уруғ унувчанлиги ўрганилди.