AMIR SHOHMURODNING HOKIMIYAT TEPASIGA KELISHI VA MARKAZLASHTIRISH UCHUN KURASH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Amir Shohmurodning Buxoro davlatining  taxtga kelishi, Amir Shohmurod hukmronligi davrida olib borilgan markazlashtirish siyosati, Buxoro amirligi ijtimoiy-iqtisodiy hayotidagi ro‘y bergan o‘zgarishlar yoritilgan.