KICHIK BIZNES SUBYEKTLARIGA KO‘RSATILADIGAN BANK XIZMATLARINI MOLIYALASHTIRISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida kichik biznes subyektlariga (KBS) ko‘rsatilayotgan bank xizmatlari va ularni moliyalashtirish tizimi har tomonlama tahlil qilingan. Bank xizmatlarining mavjud holati, tizimli kamchiliklari, hududiy tengsizliklar, raqamli texnologiyalarni joriy etish darajasi va xalqaro (Osiyo, Yevropa, AQSH) tajribalari asosida solishtirma tahlillar o‘tkazildi. Sun’iy intellekt, fintech, islomiy moliyalashtirish kabi innovatsion yechimlar asosida O‘zbekiston sharoitida kichik biznesni moliyalashtirishning takomillashtirilgan modeli ishlab chiqildi. Ilmiy asoslangan takliflar orqali kichik biznes uchun moliyaviy xizmatlarni samarali tashkil etish yo‘llari ko‘rsatildi.