PAREMIOLOGIK BIRLIKLARNING TARJIMA MUAMMOLARI: INGLIZ MAQOLLARINING O‘ZBEK TILIDAGI ADEKVAT IFODASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada paremiologik birliklar — ya’ni maqollar, matallar, aforizmlarning tarjimasida yuzaga keladigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Ingliz tilidagi maqollarni o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonida yuzaga chiqadigan leksik, semantik, stilistik va madaniy tafovutlar misollar asosida yoritilgan. Shuningdek, maqollarni adekvat tarjima qilishda qo‘llaniladigan strategiyalar va tarjimashunoslikdagi ekvivalentlik nazariyalari asosida yondashuvlar tahlil etiladi.