RAQAMLI TA'LIM SHAROITIDA BO‘LAJAK PSIXOLOG O‘QITUVCHILARIDA KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Raqamli ta'lim sharoitida bo‘lajak psixolog o‘qituvchilarida kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish metodikasi haqida so‘z yuritayotganda, avvalo zamonaviy ta'lim jarayonining asosiy tendensiyalarini tushunish zarur. Bugungi kunda ta'limda raqamli texnologiyalar keng qo‘llanilmoqda, bu esa o‘qituvchilarning kasbiy malakasini oshirishda yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Psixologiya sohasida faoliyat yuritadigan o‘qituvchilar uchun raqamli ta'lim vositalari nafaqat bilim berish, balki o‘quvchilar bilan samarali muloqot o‘rnatish, ularning psixologik holatini aniqlash va qo‘llab-quvvatlashda ham muhim ahamiyatga ega.